ROCKOVÝ BLESK 2008

06.05.2009 15:00

 

31.12.2008 16:25 hod.

Všem fandům dobré muziky přejeme hodně zdraví,spokojenosti a klidu v NOVÉM ROCE 2009.O tom jak bude probíhat,Vás budeme i nadále touto formou opět informovat.

31.12.2008 16:20 hod.

"Silvestrovský šlehanec" v Krásně u Horního Slavkova,v restauraci U Divočáka je předmětem zájmu karlovarské party CODA,která dnes vyráží po osmnácté hodině,aby zde předvedla místním fanouškům,jak se slaví po "rockersku" závěr starého a příchod nového roku.Celá předváděcí akce začne ve 21,00 hod.O tom že to kluci umí,není pochyb.Doufáme,že i místní fandové dostojí jménu své pořádající restaurace,jak v zábavě,tak i v konzumaci silvestrovských dobrot.Přejeme všem zúčastněným fajnovou zábavu a hlavně šťastný návrat domů,který bývá pro některé z přítomných velmi,velmi-řekněme svérázný!?!?!?

29.12.2008 16:30 hod.

Při předvánočním shonu nám uniklo, "což se stává maximálně jednou za sto let", že do plzeňského rock café - music baru Anděl si vyjela zajímavá partička, která si říká NHL (NECHTE HO LEŽET).Tato je složena z následujících muzikantů: Jindra Erik Pelc - exBRIGÁDA BRATŘÍ PELCŮ,  Venca Vejvoda  - exUH revival, Radek Štoček - exBAROCK, exUH revival a basista Radek Pelc.Jak si tento band vedl na live vystoupení sice moc nevíme, ale vzhledem k tomu, kdo v této partě hraje, můžeme předpokládat, že dobře. Varáci to ani jinak neumějí. Blížeji si je však budeme muset ochutnat snad až na děpoltovickém setkání na podzim. Pokud by však vyrazili někde v našem regionu dříve, budeme o tom samozřejmě  informovat.

29.12.2008 16:00 hod.

Včerejší večer patřil rockové stařešině, která si dala rande v restauraci PANASONIC. Tento úžasný večírek nebyl nikterak oficiálně propagován. Šlo o neformální předsilvestrovské setkání, dokonce i se zahraniční účastí např. Vladimír Andrašovský člen někdejší kapely TOWERS, Karel Myšička - klávesák bývalé varské skupiny LUCIE, ale i bubeník Kurt Durrschmidt - exGREYHOUND a třeba i Herman Benesch - exLUCIE. Večírku se zúčastnili i kytarista Pavel Menschik, zpěvák Láďa Skopal, kytarista Míla Froněk, bubeníci Miroslav Cicko, Jirka Hašek, bluesový harmonikář Robert Mach, basista Robert Brácha Šobin, rockenrollový pianista Pepa Plašil, kytarista Jarda Kuril a v neposlední řadě nejkřehčí z křehkých  karlovarských rockových legend Longton Petr Brousek. Znalci si určitě představí jak takový večírek mohl vypadat. Jak jinak než skvěle. Podle neoficiálních zpráv tento končil v půl osmé ráno za ranního kuropění s odchodem nejmenovaného posledního člena, který se v této dopolední hodině loučil s personálem restaurace slovy: "Dobrou noc". Přesto podle zdrojů můžeme mejdan hodnotit jako velmi zdařilý - dáváme palec nahoru!!!!

 

28.12.2008 12:25 hod.

Jak jsme již psali,včerejsí večer byl výjezdový pro karlovarskou CODU a UH revival.Společně vyrazili do nedalekého Chomutova,aby zde otevřeli opět po roce místní kulturní stánek "Švermák",dnes restaurace RIGOLLETO.Do vyprodaného sálu nasypali společnými silami posluchačům pořádnou porci bigbítu od začátku 70.let až po současnost.Na předem avizovanou zprávu o tom,že možná zazpívá i někdejší lídr, kytarista a zpěvák"CHOMUTOVSKÝCH VÍČEK"Štěpán Alexa však nedošlo, pro hlasovou indispozici, vytvořenou současným mrazivým počasím.Tohoto známého muzikanta si starší rockeři můžou pamatovat také z kapely ORIENT PRAHA.U nás vystupoval například v roce 1973 na koupališti ROLAVA s Chomutovskýma VÍČKAMA kde jako kapela předvedli parádní kousky od někdejších URIAH HEEP a ve spojení s klávesistou MACKEM se pustili i do skladby RAIN,kterou si klávesista MACEK i sám zazpíval.To byly časy!!!

 

27.12.2008 12:15 hod.

Dnes vyráží rocková smečka CODA a URIAH HEEP revival z karlovarska do sousedniho Chomutova, aby zde předvedla pro rockové pamětníky v legendárním "Švermáku" na starém náměstí,jak se dělá bigbít u Nás v Karlových Varech.Tento koncert určitě,jako každý rok,podpoří i někdejší zpěvák a lídr legendární Chomutovské kapely VÍČKA,ŠŤEPÁN ALEXA,který určitě dá k dobrému i nějaký ten song z repertoáru URIAH HEEP.

27.12.2008 12:10 hod.

Franta LARRY Krofta,basista UH revival,přišel k úrazu,a to pádem na obrubník jednoho ostrovského chodníku,přičemž si přivodil zlomeninu 6.a7.žebra.Je nutné podotknout,že tentokrát si tento rocker přivodil úraz za totální střízlivosti,při cestě na poštu.To,že je opravdový tvrdý chlapík rocker,potvrdil při včerejším koncertním vystoupení v Rokycanech,kde odehrál s tímto nepříjemným a bolestivým zraněním celý koncert,aniž by si toho kdo všimnul.Přejeme brzké uzdravení!!!

27.12.2008 12:00 hod.

Mládí vpřed!!!Toto heslo je aktuální v souvislosti se zajímavou partou,která si říká TAJFUN.Trojice potomků starých karlovarských rockerů si totiž dá dostaveníčko v Dalovické restauraci Pod mostem.Vše vypukne 10.ledna 2009 ve 20:00 hod.Bude zajímavé sledovat jak se nám naši mladí tzv."potatili".

26.12.2008 13:30 hod.

Dnes 26.12.2008 vyráží Uriah heep revival na vystoupení do Rokycan,aby nabrané kalorie z řízků,salátů a jiných vánočních pochutin rozházeli mezi své fanoušky.Už včerejší den Martin Uxa neměl stání,a tak vyrazil s CODA bandem do Klatovské Košile,kde místním rockerům určitě nadělil pořádnou vánoční porci bigbítu.

26.12.2008 13:20 hod.

Význačný místní "křehký rockový umělec"Petr LONGTON Brousek se podle našich zpráv nezúčastnil žádného rockového nadělování,neboť ho přepadl tzv.rockový vlk v podobě bolesti zad a musel si nechat píchnout nejakou tu medicínu.Inu je vidět,že i práce rockera,vysedávat po restauracích a zvedat číše se zlatým mokem s sebou nese i zdravotní rizika.

26.12.2008 13:10 hod.

Podle oficiálních zdrojů se zrodila v Karlových Varech nová revivalová kapela,složená opět ze starších muzikantských harcovníků,která ponese jméno SHADOWS REVIVAL.Měli jsme možnost vzorkového poslechu tohoto počinu a můžeme již předem říci,že se jedná o skutečně zajímavou partičku s neméně zajímavou muzikou někdejších SHADOWS.V každém případě jim držíme palce a těšíme se na jejich první live výstup,o kterém Vás budeme určitě informovat.

—————

Zpět