ROCKOVÝ BLESK 2010

16.04.2010 15:04

 

18.01.2010 12:00 hod.

V druhé polovině roku jsme se poněkud odmlčeli.Toto nebylo způsobeno tím,že by se snad nic kolem bigbítu nedělo, ale usilovne se pracovalo na různých hudebních projektech. Tímto bych se rád omluvil všem naším občasným čtenářům. Děkuji za pochopení.

18.01.2010 13:00 hod.

Druhá polovina loňského roku byla docela výživná, co se týká koncertování našich regionálních rockových seskupení.URIAH HEEP revival a CODA předskakovali v pražském Retru Kenovi Hensleymu, kde mu navíc před publikem společně předali narozeninový dort, revival se pak začal chystat jestě na společný koncert s legendárními UFO v nedalekém Annabergu (SRN), který proběhl v krásně vytvořené atmosféře všech zůčastněných. Ani Longton Band nezahálel a brázdil rockovými vodami našeho regionu. BERNARD BLUES BAND uspořádal zajímavý hudební počin v karlovarské Husovce po názvem Bluesové Vánoce, na které přijel nadělovat i sám velký Luboš Andršt se svojí partou. Ani rockový potěr, tedy mladší rockeři nebyli moc pozadu. V Meteoru v Karlových Varech se občas objevili TAJFUNI a další. V Nejdku na sále se potkali třeba MULE, VELVET REVOLVER a kapela rockerky JANDOVÉ. Závěr roku pak patřil tradičně bilancování rockerů, kteří si dali dostavenícko ve Všeborovicích Pod Mostem, kde se jak jinak než pilo, jedlo, hrálo i vědecky diskutovalo az do ranního kuropění.

Zde je několik obrázků z RETRO MUSIC HALL

Několik momentek z mejdla Pod Mostem

 

 

19.01.2010 12:00 hod.

Podle posledních zpráv oslaví CODA v dubnu 25. výročí své existence. O termínu této hudební záležitosti Vás budeme včas informovat. Už ale teď je zcela jasné, že tato oslavná akce se nebude konat na území našeho města, neboť naši "nejchytřejší" z vlády města, všechny možné prostory pro konání takovýchto akcí, ale i jiných, znemožnili svým postojem k majetku města. Proto se bude muset tato zajímavá rocková párty přestěhovat pravděpodobně do toužimské Sokolovny, která asi jako jediná odpovídá požadavkům kapely. Z tohoto počinu by mělo vzejít i LIVE DVD. Na vystoupení, se podle nástřelu scénáře, budou podílet i muzikanti, kteří kdy v CODĚ za uplynulých 25 let hráli. Samozřejmě, že nebude chybět ani vzpomínka na spoluhráče, kteří už bohužel nejsou mezi námi jako je JIRKA ČECH nebo LÁĎA VNUČKO. Na celém projektu už se pracuje od loňského roku a je velice zajímavý. Držíme palce všem, kteří na něm pracují. Přesný termín včas oznámíme !!!

Někdejší hráč CODY - Jirka Čech 

 

19.01.2010 18:00 hod.

Nový vítr do plachet nabral i karlovarský SHADOWS revival, který oznámil ústy kytaristy L. Prokopa změnu postu basového kytaristy Jaromíra Hájka, kterého nahradil známý hráč Josef Makula též mezi staršími muzikanty zvaný "PIM PAM". Co bylo příčinou tak náhlé změny postu se nám však zatím nepodařilo zjistit. Jisté však je, že kapela touto změnou na své hudební kvalitě určite neutrpí. Celý band poctivě cvičí a pravděpodobně s přicházejícími jarními měsíci bychom se mohli dočkat nějaké té první ochutnávky v novém složení. Určitě budeme sledovat !!!

19.01.2010 18:10 hod.

Za bicí nástroje u VG 4 Pavla Menschika usedl Míra Svoboda-vyděděnec Longton Bandu a bubeník kapely Karlex. Poprvé se takto s novým bubeníkem VG 4 představil na silvestrovské muzikantské párty 28.12.2009 ve Všeborkách Pod Mostem a podle dostupných zpráv jim to hrálo moc dobře. Dokonce tak dobře, že to vyprovokovalo i kytaristu, opět vyděděnce Longton Bandu a současného šéfa kapely Bernard Blues Bandu Mílu Froňka k tomu, aby popadl kytaru a šel si střihnout nejakou tu notičku ve dvou s Pavlem. Vyšlo to na jedničku. Při vyslovení těchto jmen ostřílených harcovníků to snad ani jinak dopadnout nemohlo. Jen doufám, že po tak náročném a bujarém večírku stihnul známý bubeník-chlebíčkář Míra Svoboda, brzy ráno dojít včas do práce a zajistit, aby se mu nezdrcla majolka do salátů a baget. :-)

19.01.2010 18:20 hod.

Aby všem změnám v kapelách nebyl konec, o to se postarali členové sokolovského uskupení GREYHOUND, Ti si totiž sáhli pro zcela volného bicmana Sašu Tvrdíka, který se nabídce nijak nebránil. Nastoupil a zahráli všichni společně v novorolském Kulturáku na sklonku loňského roku. Nový bubeník dostál svého jména i na jevišti a díky němu kapela tedy řádně přitvrdila. Aby také ne, je to jeden z dalších muzikantů, který to má jak se říká, "v paži". Uvidíme co bude na jaře, kdy na rockery leze tzv.druhá míza, jako je tomu každý rok. Určitě se ještě nějakých přestupů muzikantů mezi kapelami dočkáme, soudě z předešlých let.

Saša Tvrdík a Miroslav Cicko ve vědeckém rozhovoru.

20.01.2010 11:20 hod.

16.1.2010 vytáhla Coda ze skušebny do terénu, a to hned do nedalekého Meteoru v Karlových Varech, aby zahájila letošní sezónu jak se na správné rockery patří. Vzhledem k tomu, že band usilovně pracuje na přípravách natáčení nové desky, tedy CD, byla to pro kluky určitě přínosná akce, už jen v tom, že zde mohli vyzkoušet na fans reakce na některé novější songy, jež budou pravděpodobně zařazeny do budoucí kompilace. Posluchači tedy mohli slyšet mimo jiné i poprvé nový hudební počin z dílny Martina UXY, který nese název VŠECHNO PRO TEBE. Před slušně naplněným Meteorem odvedli podle dostupných zpráv opět dobrou práci. Podle očitých svědků se po zakončení akce v Meteoru kapela přemístila na noční Vepřové hody do jiného restauračního zařízení a do rána usilovně diskutovala o projektech natáčení CD a oslav 25.výročí kapely. Výsledky noční, určitě plodné diskuse, však zatím ještě nemáme.

26.01.2010 18:20 hod.

Konečně se nám podařilo získat několik informací ohledně 25. oslav narození kapely CODA.Tak tedy celá akce se bude konat v Toužimi, kde je k dispozici místní Sokolovna. Datum byl stanoven na 24.4.2010 a zahájení akce by mělo být v 19 hodin. Zahraji zde s Codou i muzikanti, kteří již v této kapele nehrají několik let, a tak tento scénářský nápad určitě okoření už tak dobře zahuštěný rockový gulášek, který by se měl i zaznamenávat na DVD-LIVE a později podávat i těm milovníkům a fanouškům Cody, kteří nebudou z jakýchkoli důvodů na akci přítomni. Celá akce bude určitě super !!! Jediné co se na celé záležitosti nepodařilo, je asi to, že Karlovarská CODA nemůže oslavit své narozeniny doma, tedy v Karlových Varech. Důvod je prostý. Stačí se podívat jak naši radní-"odborníci" svým přistupem ke kultuře přispěli tím, že vlastně k dnešnímu dni není v Karlových Varech jediný důstojný stánek pro pořádání malých a středně velkých rockových akcí.

27.01.2010 14:20 hod.

 

28.01.2010 10:20 hod.

V neděli 31.1.2010 varská CODA asi vyspávat moc nebude. Den před tím totiž rockeři hrají v Klatovech Na Střelnici, kde si pravděpodobně naposledy sjedou live skladby, které hned v neděli povezou do studia DODO DOLEŽALA, aby zde započali záznam na nově připravované CD. Vzhledem k tomu, že se chlapi dost pilně na natáčení připravovali, dá se očekávat opět fajnový výsledek na stříbrném kotoučku. Kdy se tento kotouček bude kutálet mezi fanoušky a příznivce kapely, zatím nic nevíme, ale je vcelku možné, že by to mohlo být u příležitosti 25. narozenin kapely. Zatím je to však jen spekulace. Celé natáčení je plánováno na cca jeden týden. Držime klukům palce, aby jim to šlo tak pěkně od ruky, jako když hraji LIVE !!!

—————

Zpět