ROCKOVÝ BLESK DUBEN 2009

19.05.2009 20:25

 

 30.04.2009 22:00 hod.

JAK TO VÍDÍ NAŠI FANDOVÉ !!!

         

29.04.2009 15:30 hod.

Po pátečním vystoupení LONGTON BANDU v Sedlecké pivnici a sobotním výstupu v restauraci Slash, tedy po karlovarské šňůře, se kapela konečně začala chystat i do zahraníčí. Konkrétně se jedná o Hamburg v sousedním Deutschlandu. Podle informací představitele bandu "LONGTONA" kluci vyrážejí už o den dříve, aby společně s několika lahváčema nezbytnýma na cestu dorazili na místo určení včas. Při dotazu, kdo všecko jede bylo odpovězeno, že děvčata, jídlo i pití bude čerpáno výhradně z místních německých zdrojů !!! Do kořalky ani do pivečka se prý prasečí chřipka dostat nemůže, a tak je prý vše O.K. Uvidíme, jak kluci obstojí na mimokarlovarské scéně. Držíme jim palce !!!

26.04.2009 18:00 hod.

Zajímavá vystoupení čekají v následujících květnových dnech formace URIAH HEEP revival a kapelu CODA. Prvně zmíněná kapela udělá předskokany dnes již legendě, známé anglické formaci BUDGIE. Celé se to odehraje ve skvělém prostředí rockovém klubu RETRO MUSIC HALL PRAHA,Francouzská 4, a to dne 5.5.2009. Dalším zajímavým koncertem bude určitě vystoupení karlovarské CODY dne 22.5.2009 v Loketském amfíku, kde bude hlavním lídrem opět určitě všem dobře známá parta SAGA. Na obě akce se velice těšíme !!!!

20.04.2009 15:00 hod.

Nedělní odpoledne bylo konečně zase slunečné, a tak po deštivém pátku a sobotě mohli konečně zahrát UH revival a SHADOWS revival na pivních slavnostech v Karlových Varech na TGM u hlavní pošty. Tento koncert byl původně plánován na pátek, ale vzhledem k nepřízni počasí musel být přesunut termínově až na neděli. Fandové zvědavci i kolemjdoucí se sešli na třetí hodinu, kdy všechno vypuklo.Uriah heep revival zahrál tentokrát s dnes již bývalým členem kapely Vencou Vejvodou, kterého si kapela půjčila na tuto produkci od kapely NHL. Hrálo se prý až tak, že naproti v Alžbětinkách opadávalo pacientům na procedůrách bahno z těla. Zkrátka lázně nelázně-bigbít je bigbít!!! Jaká byla nálada v obecenstvu, vypověděl jeden z posluchačů mailem, který jsem dnes ráno obdržel:"Včerejšek fajn - UHR klasicky super, zazpíval sem si, pohoupal sem se, srdce zaplesalo!!!! Shadows fakt příjemný, dobře zahraný, pěkný.....tolik můj názor... Takové majlíky se fakt hezky čtou !!!

20.04.2009 13:00 hod.

SMUTNÁ ZPRÁVA

!!! Dnes dopoledne nás opustil Náš výborný kamarád, skvělý fotograf, kameraman a bývalý muzikant - bigbiťák RUDOLF KALČÍK !!!

Jeho fotografie i videozáznamy, které muzikantům ze záliby pořizoval, nám ho budou i nadále připomínat, ale zároveň nové i chybět. Nezbývá nic jiného, než Rudovi popřát šťastnou cestu do světa, o kterém bohužel nic nevíme.

19.04.2009 22:00 hod.

V sobotu večer jsme si vyjeli do klubu PADEREWSKI v Karlových Varech. Zavítali jsem totiž na svoje skoro utajené vystoupení muzikanti prezentujíc se pod názvem NHL. V žádném případě však nejde o výběr muzikantů z naší hokejové ligy. Je to parta známých postaviček karlovarské hudební scény. Kapela NECHTE HO LEŽET tedy NHL, tvoří vlastní repertoár s rukopisem  ERIKA PELCE, kterého můžeme znát z neméně známého bandu BRIGÁDA BRATŘÍ PELCŮ. Tentokrát se nejednalo o žádný ortodoxní bigbít,ale o zajímavé hudební pojetí všech čtyř muzikantů s rozdílným hudebním cítěním. Nechci tvorbu nijak rozebírat neboť nejsem znalec,kritik ani nějaký velký hudební všeuměl, ale napsat si neodpustím, že jsem si vychutnal jak zvukově tak i hudebně skvěle odvedenou práci všech protagonistů této zajímavé formace.Ono ani není divu, když za bicími seděl Václav Vejvoda, na kytaru Radek Štoček, basu skvěle Radek Pelc a hlavní slovo, zpěv a akustiku lídr kapely Erik Pelc. Ať tak, či jinak, chlapci vytvořili velmi příjemný a zajímavý večírek, jak pro mě, tak i pro ostatní návštěvníky klubu PADEREWSKI. Fakt dobrý !!!

ERIK PELC-akustická kytara,housle,zpěv                   VENCA VEJVODA-bicí nástroje                 RADEK PELC-basová kytara                  RADEK ŠTOČEK-elektrická kytara

18.04.2009 10:50 hod.

Včerejší večer patřil v Restauraci GALERKA Na Vyhlídce v Karlových Varech také příznivcům bluesové muziky. Hrál tady totiž BERNARD BLUES BAND. Kapela zde předvedla, že bigbít se dá zahrát i tzv. potichu. Ke spokojenosti návštěvníků zazněly dnes již standardy bluesové muziky jako například STORMY MONDAY, SWEET HOME CHICAGO nebo třeba SKY IS CRYING. Kapela zněla výborně a všichni zúčastnění si mohli vychutnat u dobrého pivečka i další skladby bluesové klenotnice. Dáváme palec nahoru !!!

18.04.2009 10:30 hod.

Včera oslavil kytarista kapely CODA a WHITESNAKE Revival KARLOS IDLBEK své 48.narozeniny. Jak bouřlivá oslava byla ,zatím nevíme. Víme jen tolik, že tento den hrála CODA v Klatovech v klubu zvaném KOŠILE, kde se již dlouho kapela těší velké přízni tamních fanoušků. Ani "SUDIČKY" (pro neznalce význam slova SUDIČKY-manželky a kamarádky manželek některých karlovarských rockerů), zatím nemají žádné čerstvé informace. Podle slov Karlosovo přítelkyně, však kapela dorazila v pořádku a zavčasu domů. Že by se konala oslava narozenin někde v domácím prostředí? Myslím tím nějakou restauraci blíže k domovu !!! :-) Uvidíme !!! Každopádně mu přejeme vše nejlepší a hodně dobré muziky!!!

17.04.2009 13:00 hod.

Karlovarský KARLEX se nám rozjíždí !!!

Kdo by si myslel, že se jedná o vlak na horním nádraží, je na omylu. Název KARLEX není jen rychlík, jedoucí ani nevím kam, ale také značka kapelky ,která na karlovarsku nenápadně, ale skvěle působí už hezkou řádku let. Byla založena totiž začátkem roku 1968.Tenkrát ještě však pod názvem THE MOSER BAND, aby chlapci udělali radost svému zřizovateli.V té době se v podniku MOSER učili dva členové této partičky, a to PETR KULIŠ - basová kytara a JARDA MEISTER - kytara. Další z členů, bubeník MÍRA SVOBODA se učil někde úplně jinde...(zřejmě vyrábět chlebíčky,neboť provozuje v současnosti známou výrobnu dobrot pod obchodním označením MAX, mimochodem vřele doporučuji!!!). V zápětí vzniku kapely, někdy v únoru 68, se tato parta dozvěděla, že ve dvorech bydlí model a už tenkrát lamač dívčích srdcí VENCA HODAN, který prý umí držet i kytaru, a tak byl na světě i čtvrtý člen bandu. První veřejné vystoupení proběhlo v tzv."Pičáku" ve Dvorech, 8. března 1968, při oslavě MDŽ sklárny Moser. Aparaturu zakoupila továrna - bicí Amati, 2ks reprobeden  AS 40, jednu "placku 40" a Mono 50...což v té době bylo něco, jako Marshall, k tomu 3 mikrofony AMD...a to bylo NĚCO!!! Na zkoušení jiím byla vyhrazena tzv. stará truhlárna, kde kapela udělala i své první přehrávky - 40%!!! V té době jim bylo průměrných 16-17 let! Tak to bylo tedy trochu historie, ve které budeme později pokračovat v nově připravované rubrice. KARLEX se nám tedy rozjel a míří konkrétně 1.5.2009 do Rock Caffe Baroko, kde bude možné si je vychutnat s plnou parádou. Znám tento band již dlouho, a vím jen tolik, že při jejich produkci je mi fajn. Ješte nezbytné čerstvé foto !!!

17.04.2009 10:00 hod.

Rychlá zpáva !!! 
Vystoupení UH revival a SHADOWS revival u hlavní pošty v Karlových Varech, je termínově přesunuto na neděli od 15.00 hod. Důvodem je dokonalá předpověď našich meteorologů, kteří nás varovali již včera v odpoledních hodinách. Vzhledem k tomu ,že rockeři nejsou většinou soudruzi,neumějí tedy poručit ani větru ani dešti. Děkujeme fanouškům a ostatním posluchačům za pochopení.

16.04.2009 11:00 hod.

Podařilo se nám sehnat několik fotografií z live vystoupení na březnové ROCKOVÉ PÍPĚ RADIA BEAT,kde mimo jiné se velice slušně prezentovali jak čerstvě zrození TAJFUN ,tak i staří zkušení "rockový lyšáci" HARD AGAIN.A pak že nemůžou stát mladí společně se starými na jednom jevišti!!!I když repertoár obou kapel je zcela odlišný,dokázali společně vytvořit příjemnou atmosféru pro všechny fanoušky dobré muziky a pivečka.Nejčerstvější informace však je,že kapela TAJFUN vystupuje společně s KISS revival v Karlovarském Meteoru a to 18.4.2009, a HARD AGAIN již zítra to je 17.4.2009 v restauraci GALERKA také ve Varech NA VYHLÍDCE.

HARD AGAIN V AKCI !!!

15.04.2009 17:00 hod.

Několik obrázků UH revivalu z velikonočního řádění v Mladé Boleslavi.Martinovi ty Hammondky fakt sluší.Nebo snad ne?Posuďte sami.Já myslím,že jo!!!!

15.04.2009 11:20 hod.

Když jsme Vás informovali na sklonku minulého roku o kapele NHL (NECHTE HO LEŽET),slíbili jsme případné info o nějakém vystoupení této formace.Podařilo se nám zjistit, nikoliv však z plakátů ,ale opět v nálevně, (pro neznalce-v hospodě),že koncertík je na světě!!! Muzikanti Jindra Erik Pelc - exBRIGÁDA BRATŘÍ PELCŮ,  Venca Vejvoda  - exUH revival, Radek Štoček - exBAROCK, exUH revival a basista Radek Pelc pořádají svojí předváděčku vystoupením v klubu PADEREWSKI v Karlových Varech a to 18.4.2009 ve večerních hodinách.Vše jsem si ale ověřil i telefonicky,takže bubeníček Venca Vejvoda mi upřesnil i čas zahájení,který byl stanoven na 19,30 hod.Jak známe ERIKA PELCE, po zkončení vystoupení se určitě ještě rozvine mohutná "vědecká diskuze"v oblasti bigbítu !!! Určitě se máme na co těšit!!!

14.04.2009 16:00 hod.

Koncem prosince jsme Vás informovali o zrození nové revivalové formace,která si říká SHADOWS Revival K.Vary.Tehdy jsme jim přáli hodně úspěchů v jejich činnosti a ejhle výsledky jsou již na světě.Kapela se totiž chystá vystoupit na Velikonočních jarních trzích v centru Karlových Varů ,a to konkrétně společně s UH revival na open air koncertě pořádaném u HLAVNÍ POŠTY v Karlových Varech.Dle informací pořadatele vystoupí v pátek 17.4.2009 UH revival od 15.30 a zmíněný SHADOWS revival pak zakončí odpolední program.Začátek jejich vystoupení je naplánováno na 17.00 hod.Poprvé si tak veřejnost může vychutnat některé z pokladů rockové hudební pokladnice.

14.04.2009 15:00 hod.

Velikonoční svátky proběhly opět v duchu bigbítu,ale i odpočinku.UH revival si vyrazil do RC Kočka v Praze v sobotu pak rozhýbali své fanoušky v Karlovarském Meteoru a neděle patřila publiku v Mladé Boleslavi,kde kapela ještě nikdy před tím nebyla.Zde vzbudila zájem jak posluchačů,tak i pořadatelů,kteří už plánují další možná vystoupení ještě v letošním roce.Zatím co UH revival oslavoval svátky velikonoc ale i mistrovský titul karlovarských hokejistů po rockersku,někteří rockeři vyměnili nástroje za nástroje,které se používají k zahrádkařským účelům.Kupříkladu frontman kapely LONGTON BAND trávil svátky s unuděným obličejem na své zahrádce,pokřikujíc s lahváčem v ruce na své nejbližší,kde je potřeba co okopat a zasadit.Při této bohulibé opravdu "rockové činnosti"!!! se však dostala na povrch i jedna zajímavá zpráva,a to,že zpěvák Kapely CODA,JAN HAŠKO údajně prozradil,že chce vstoupit do svazku manželského,a to v den,kdy kapela CODA vystupuje jako předkapela na koncertě SAGA v nedalekém Lokti nad Ohří.Zatím se nám ale nepodařilo zjistit,jestli se HONZÍK ženit musí,nebo jen chce. :-)Počkáme si rádi na blížší informace od našich tzv.SUDIČEK.Pro neznalce-(Význam slova SUDIČKY-Manželky a kamarádky manželek některých karlovarských rockerů).

—————

Zpět