ROCKOVÝ BLESK LEDEN 2009

06.05.2009 15:04

 

18.01.2009 19:00 hod.

Sobotní večer patřil vystoupení rockové formace CODA v restauraci Meteor Karlovy Vary. Tento večer byl výjimečný v tom, že klávesista Martin Uxa předvedl před naplněným sálem posluchačům i divákům svůj nový mocný hudební nástroj. Svoji premiéru měly totiž originální Hammond B3, které se nezaměnitelně zapsaly do hudebního rockového světa a drží se v něm dodnes.I když premiéra tohoto úžasného nástroje byla naplánována až na vystoupení UH revivalu, pro které byl nástroj specielně zakoupen, čekání na termín koncertu zmíněné kapely bylo pro Martina i ostatní zainteresované muzikanty neúnosné.Hammondky samy o sobě byly také neúnosné, (myšleno hmotnostně) neboť jejich váha se pohybuje okolo 200 kg, a tak si každý z vás umí jistě představit, jaké peklo pro křehké rockery vzniklo při jejich dopravě na sál prvního patra restaurace Meteor.S troškou dobré vůle se věc podařila. Odměnou za zmíněné stěhovací úsilí všem byl nádherný sound Hammondek, který má v rockovém světě neotřesitelnou pozici již několik desetiletí. Uvidíme co vyvedou Hammondky ve spojení s prsty Martina Uxy příští týden s UH revivalem na privátní akci v Blatné u Strakonic. 

12.01.2009 19:00 hod.

Zatím co Karlovy Vary trápilo o víkendu mrazivé počasí,LONGTON BAND vyrazil v sobotu na hory.Kdo by si snad myslel,že za sportovním vyžitím,ten je na omylu.To by určitě nedopadlo dobře.Ostatně,bylo by zajímavé vidět frontmena kapely Petra Longtona Brouska v lyžařském overalu a lyžemi na nohou sjíždět sjezdovku "Neklid",nebo basistu Roberta Šobina Bráchu,jak kolem sebe šermuje hůlkami na sjezdovce "Zabitej".Jsem přesvědčený o tom,že k takovéto podívané nemůže nikdy dojít,neboť zmíněný rocker oslovoval přítomné fanoušky slovy "Nazdar lyžníci!!!.Toto oslovení všudepřítomných lyžařů ukazuje,jak daleko má Robert k lyžařskému sportu.Došlo ale k podívané v restauraci RUMBURAK na Božím Daru,kde parta odehrála před zcela zaplněným sálem své další zajímavé vystoupení.A protože na horách byl tentokrát teploměr v plusu,nikdo z křehkých rockerů neomrznul,ani neusnul unaven v žádné závěji!!!

04.01.2009 19:00 hod.

Včera ve 21:00 hodin se sešel plzeňsko-havlíčkobrodský MOTÖRHEAD CZECH REPUBLIC REVIVAL s varskými URIAH HEEP REVIVAL v rockovém klubu VAGON na Národní v Praze,aby společnými silami uvedli na správnou míru,kam se bude hrnout v roce 2009 bigbítový život těchto rockerů.Podle množství posluchačů,bylo zřejmé,že se celý večer ponese v duchu dobré nálady.U.HEEP revival zároveň představil pražskému publiku svého nového člena. Skvělého Vencu Vejvodu za bicími totiž nahradil neméně výborný MARCEL KŘÍŽ,který se zabydlel,jak vidno i slyšmo překvapivě rychle.K absolutní dokonalosti chyběly snad už jen originál HAMMOND B3,které zatím z technických důvodů nedobrovolně odpočívají ve zkušebně URIAH HEEP REVIVALU.

MOTORHEAD REVIVAL V AKCI a HEEP S NOVÝM BUBENÍČKEM !!!

—————

Zpět