ROCKOVÝ BLESK ZBYTEK ROKU 2009

18.01.2010 12:15

 

23.06.2009 20:00 hod.

Netradiční den (úterý) pro konání rockerských akcí nezabránil příjemnému prožití narozeninové párty v restauraci Pod kaštanem v Rosnicích. Tento den totiž oslavil další z rockerů MARTIN UXA své kulaťoučké padesátiny. Celý mejdan byl koncipován v rockovém duchu od jeho zahájení, až po ukončení, které se protáhlo, jak jinak než do druhého dne. (někteří  to však táhli až do konce tohoto týdne). Popřát MARTINOVI přijeli z různých koutů nejenom našeho regionu. Narozeninový večírek zahájil se všemi narozeninovými oficialitami zpěvák JAN HAŠKO (CODA). Pozadu nezůstal ani PETR LONGTON BROUSEK (LONGTON BAND). Postupně se v gratulacích vystřídali všichni přítomní v zcela zaplněném sálu místního hostince. K zábavě přispěli kapely WHITESNAKE revival v čele s výborným RADKEM ZIKOU, dále pak kapela DLOUHEJ KOUŘ z Rakovníka samozřejmě i CODA K.Vary a na závěr došlo i na URIAH HEEP revival. O zábavu pro všechny přitomné nebylo nouze. Hodovalo se a pilo do sytosti, o to horší musel být druhý den nástup některých zůčastněných do milovaného zaměstnání. V závěru hudební produkce proběhl pro Martina společný song by URIAH HEEP revival - EASY LIVIN´ všech zůčastněných zpěváků. I my se přidáváme k padesátkové gratulaci, kterých v našich řadách bude zanedlouho ještě hodně.

14.06.2009 12:50 hod.

Včerejší večer byl pro Vojkovické "Stanaře vodáky" ve znamení bigbitu. Přijeli jsem totiž čeřit vodu rockeři z LONGTON BANDU v plné své zbroji. Kolem osmé spustili svoje shoow nejen do vodáků, ale i ostatních návštěvníků večerní vodácké párty.Jak jsme zjistili a z praxe i víme, že rockerům voda moc nevoní, neboť se z ní může udělat nevolno po jejím požití, došlo jako obvykle na oblíbené pivečko a proběhl i nějaký ten panák. Podle nejčerstvějších zpráv vyhráli tento "žíznivý maratonek" opět rockeři. Měli k tomu tentokrát i pádný hnací motor. Basista Robert "Šobin"Brácha totiž slavil den svých narozenin. Samozřejmě, že se přidáváme ke gratulaci. Největším slavitelem se však pro tento týden stala, (snad jen náhoda tomu chtěla), Šobinova přítelkyně, která vzala všechny útrapy oslavence na svá bedra a slavila a slavila. Nakonec se ji vody sželelo. Jaksi omylem klopítla a upadla, světe div se, rovnou do řeky!!! Jak vidno oslava není jen tak jednoduchá a bezpečná zábava ale basistova přítelkyně ji ustála a nakonec vše dobře dopadlo. Vzhledem k tomu,že přítelkyně Šobina je původem německé národnosti nebyla po vytažení z řeky vůbec mokrá, ale jen DURCH UND DURCH.

24.05.2009 12 :50 hod.

Pátek v Lokti nad Ohří patřil opět bigbítu. Na společném jevišti ale i v hledišti se mohli totiž sejít příznivci kapel CODA, PROGRESS 2 a SAGA made in Canada. Koncertní vystoupení všech tří kapel bylo opravdovým zážitkem. Skvělý zvuk, výborní muzikanti a užasní posluchači, to je ta nejlepší receptura pro příjemné prožití pátečního večera. CODA připravila pro své příznivce průřez své tvorby, kde nebyly opomenuty ani některé novinky z dílny Martina Uxy a jeho bandu jako je například pecka - VŠECHNO PRO TEBE. Po krátké přestávce přišel na řadu další band - věhlasní PROGRESS 2. Po letech si naši staří pamětníci v hledišti mohli (a také se tak stalo) zazpívat třeba refrén z desky DIALOG S VESMÍREM, ODVRACENÉ STRANY MĚSÍCE - "PŘEŠLAPUJE STRKÁN V LOUŽÍCH PARFÉMŮ". Po další nezbytné technické přestávce pak nastoupili hřebci večera - SAGA, aby doladili recepturu pro tento večer. Okořenili ji skutečně výborně, což bylo poznat i na "pacientech" v kotli. Ordinovali jednu pecku za druhou, a to i starší, osvědčené, ale i z novější tvorby. Upřímě jsem měl obavu jak vyzní nový zpěvák v této partě, ale hned v úvodu bylo zcela jasně zřetelné, že je to chlapík na svém místě a do kapely mě prostě jak hlasově, tak i pohledově opravdu zapadl. Jeho hlas mi v některých vyšších pasážich zřetelně připomínal barvu hlasu DENISE DE YOUNGA z kapely STYX. Nebudu raději nic rozebírat, neboť sám toho moc neumím, a tak mi to ani nepřísluší. Na závěr jen, že tento páteční večer se opravdu zadařilo!!! Inu, nostalgie je skvělá kamarádka. Jestě několik obrázků z akce.

 CODA KARLOVY VARY

 PROGRESS 2

 SAGA CANADA

19.05.2009 12:30 hod.

Klub PDEREWSKI včera poctil svoji koncertní návštěvou americký kytarista STEVE WHITE. Steve White je bluesman žijící poblíž San Diega v Kalifornii. Ve své tvorbě je ovlivněn zvuky a styly regionu, ve kterém žije. Vystupuje sám. Jeho hra vzbuzuje dojem hry celé kapely. Odtud také STEVE WHITE ACOUSTICS ONE MAN BAND. Steve zpívá, hraje virtuózně na kytaru, harmoniku a vlastnoručně zhotovené perkuse ovládané nohami. Při hře na kytaru s nízkým laděním používá mistrně techniku finger picking, slapu a slidu bottle neckem. Při své perkusivní hře se spoléhá na dokonale ozvučenou kytaru elektronikou AER a komba AER Domino a Compact 60. Nožní pedál je důmyslně zhotoven pro rytmizování poklepem nohami. Výsledkem je zvuk velmi podobný zvuku bicích. Na kotníku má zavěšený náramek z mnoha sušených kozích drápků, které třením a narážením na sebe vyluzují zajímavé perkusivní zvuky. To vše umocňuje podmanivý chraplavý Stevův hlas. 8 úspěšných vydaných CD a jeho vynikající koncerty vzbuzují i značný zájem sdělovacích prostředků. Lyrikou svých textů je blízký Leonardovi Cohenovi, hudební projev mixující folk a tradiční blues osciluje mezi Bobem Dylanem a Jimmy Reedem. Toto všechno jsme si mohli včerejší večer od 19:30 hod. vychutnat v zaplněném klubu.

 

18.05.2009 12:30 hod. 

Minulý týden přinesl mnoho zajímavého v rockovém karlovarském podhoubí. Tak třeba : Virtuózní harmonikář Robert (Sugar Allianz Blue) Mach po zralé úvaze opustil Bernard Blues Band, a to stylem "na hodinu". Dle jeho slova měl málo prostoru pro harmoniku v inkriminované kapele a to málo bylo ještě zmenšováno na ještě menší málo. Klasik však praví, že blůzmen je ctěn i placen hlavně od toho, co nezahraje. Jde tedy o tradiční muzikantský střet o pohledu na společné konání a škoda, že naše řady, v průměru čím dál tím starší byvše, se stále ještě neumí oprostit od něčeho ve stylu tradiční hlášky z filmu Knoflíková válka: "kdybych to býval byl věděl, tak by jsem sem nechodil". Tak to asi s tím stářím ještě nebude tak zlé. Lze jen popřát Robertovi hodně úspěchů v dalším foukání a Standovi Bernardovi jistou ruku při vaření piva.

18.05.2009 12:00 hod.

Sobotní večer se potkali mladí TAJFUN rock a ostřílení NO PROBLEM rock v restauraci Pod mostem ve Všeborovicích, kde společnými silami nacpali do uší návštěvníků slušnou porci rockového nářezu. Dle reakcí návštěvníků na sále, proběhla celá akce fajnovým způsobem, jak ze strany konzumujících, tak i ze strany učinkujících. Opět jeden z povedených večírků - jen kdyby jich bylo víc !!! Na obrázcích kapela NO PROBLEM in action !!!

17.05.2009 20:00 hod.

Každý týden přináší s sebou neskutečné, ale někdy i neopakovatelné zážitky. Jeden z takovýchto zážitků má za sebou i basista kapely LONGTON BANDU A CODY, Robert Brácha"ŠOBIN". Po nevinném pátečním večírku v restauračním zařízení si nešel odpočinout domů, ale na pryčnu, která je bohužel ve správě policie ČR na I.P. Pavlova. V restauraci totiž došlo v pozdních nočních hodinách k pranici mezi starými rockery a omladinou, která se bohužel ještě nenaučila, jak se chovat pokud si dají tzv. jedno pivečko navíc, a jak v poslední době bývá zvykem, obtěžuje jednak navštěvníky, ale i obsluhující pesonál restaurací, někdy až nevybíravým způsobem. Bohužel toto se přihodilo i zmíněný večer, kdy jeden z pětice takto posilněných mladíků ústně napadl Šobinovu přítelkyni. Reakce na sebe nenechala dloho čekat. Rockeři vyřešili situaci rychle a jasně. Došlo k ručnímu výchovnému procesu, podpořeným dalšími členy kapely LONGTON BANDU, který ukončil až příjezd jednotky rychlého nasazení a zatčení basisty Šobina, který byl nucen strávit noc, tam kde nechtěl. Na obranu Roberta Šobina Bráchy nutno podotknout, že se zachoval stejně tak, jako by to udělal každý správný rocker, kterému kdokoliv obtěžuje partnerku slovy, které se zde nedají ani publikovat. Z cely předbězného zadržení se povedlo v sobotu ve 14:00 Šobina vyvázat, takže nebyl nakonec ohrožen ani večerní koncert skupiny CODA ve Kdyni na Korábu. Inu, mladé musíme zřejmě vychovávat nejenom v muzice, ale také v umění, jak ovládat své emoce ve spojení s konzumací některých nápojů. Na závěr nezbytné foto našeho kolegy muzikanta z propuštění na svobodu.

08.05.2009 12:00 hod.

Povedlo se mi sehnat zajímavou fotografii z koncertu LONGTON BANDU v DUBÉ v severních Čechách z 19.srpna 2006. Na koncertě jsme sice nebyli, ale podle obrázku to musel být slušný rockový šlehanec, který frontmena kapely dostal až na dno sil. Na tomto snímku je jasně zřetelné, že život rockera není žádné peříčko. To co na jevišti vydá, musí zase doplnit. Výsledek bývá ale obvykle trochu jiný, než bychom čekali. Tento snímek jsem nazval UNAVENÝ ROCKER . Moc se mi líbí, a tak se s Vámi podělím o emotivní zážitek jeho shlédnutím. Doufám, že i PETR LONGTON BROUSEK bude považovat tento můj čin za legrácku, které tak rád vyhledává. Sranda je sranda a i ta k bigbítu patří !!!

07.05.2009 12:00 hod.

Konečně jsme získali několik fotografií z ostré akce BUDGIE and URIAH HEEP revival v RETRO MUSIC HALL. Byl to další z koncertů, na které se opravdu nezapomíná. Skvělá atmosféra, výborné publikum, bezvadní muzikanti !!! Prostě kýžený honorář rockového muzikanta !!!

06.05.2009 11:30 hod.

Úterý nebývá den, který by byl příznivý pro konání rockových koncertů, ale revivalu URIAH HEEP to vůbec nevadilo. Odpoledne ve 14.00 hod. naložili aparaturu a hurá do Prahy. Měli se totiž zde sejít na společném jevišti s britskou legendou světového rocku, totiž s kapelou BUDGIE. A to se také stalo. Po nainstalování nezbytných hudebních zařízení na jeviště ve vyhlášeném RETRO MUSIC HALL se těsně po osmé hodině rozjela opět další skvělá párty v tomto rockovými koncerty vyhlášeném klubu. UH revival započal kapele BUDGIE tzv. zahřívat aparaturu a podle ohlasů i reakce fanoušků na jejich padesátiminutový výstup, rozjeli akci ve velkém stylu. Po nezbytné přestávce na pivko a úpravě jeviště pro hlavní hvězdy večera pokračoval koncert plnou parou až skoro k půlnoci. Zcela zaplněný kotel si vypískal ještě přídavek, a pak trojice BUDGIE pokračovala v nezbytné autogramiádě u vchodu do sálu. Kolem půl jedné jsme si v šatnách pro muzikanty všichni společně dali ještě nezbytné pivko na cestu, pokecali a udělali několik snímků na památku a frčelo se domů. Opět jsme si splnili jeden z mnoha našich snů - setkávat se se světovými rockovými celebritami jako byl tentokrát například Craig Goldy, (na obrázku) americký veterán metalové kytary, člen spolků DIO, GIUFFRIA, ROUGH CUTT. Ještě několik foto z přípravy koncertu !!!

Další foto z ostré akce přineseme v průběhu týdne.

04.05.2009 14:50 hod.

Tento víkend byl konečně po dlouhé pauze věnován převážně muzice. Přispěla k tomu konečně i naše radnice pořádáním akce zvané "Zahájení lázeňské sezóny". I rockeři nebyli pozadu, a tak se sešli dvě kapely v karlovarském Meteoru. V osm hodin vše vypuklo. Na podium se vyhoupla omladina, která si říká TAJFUN a rozbalili to celkem víc, než slušně. Posluchači a návštěvníci je po zásluze odměnili nadšeným hvizdem a potleskem, jak se na pořádné rockové párty sluší a patří. Zbytek večera pak zvýraznila kapela CODA. Opět nářez, jak má být. Škoda jen, že je momentálně v Karlových Varech jen jedno místo, kde se dá hrát bigbít, a to je právě zmíněný METEOR. Podle dostupných informací opouštěli poslední návštěvníci tuto akci kolem osmé hodiny ranní. Kdo konkrétně, rozepisovat nebudeme. Necháme Vaší fantazii volné pole působnosti !!!! :-) Ještě obrázky z akce!!!

—————

Zpět